Meny
Kundvagn

Nyheter

Bra inne med regn ute

(Ulrika Westman)

Inlägg skrivet i samarbete me Bra Innemöbler Under höstlovet har äldsta dottern börjat fundera på hur hon skulle vilja förnya sitt rum. Dottern är vanligtvis så upptagen med skola, vänner och olika fritidsaktiviteter att hon endast landar tillfälligt i det egna rummet inför nästa aktivitet. Så när lovet kom, och regnet, så fick hon tid att spendera här hemma för annat än att sova eller plugga. Helt klart var det bra att vi inte planerat in något särskilt under lovet, för dottern behövde verkligen få tid till att bara slappa efter en intensiv höst. Hon insåg plötsligt att hennes rum var inrett med lila som accentfärg, något som hon nu ansåg vara en kvarleva från hennes småbarnsliv och att hon nu skulle vilja ha en mer sofistikerad stil i ljusblå toner. Jag höll med men poängterade när dottern började söka på nätet efter den typ av inredning som hon önskade sig, att vi borde satsa på enhetligt stilrena möbler i vitt och att färgsätta med detaljer som är enklare att byta ut om hon tröttnar på den blå färgen. Dotterns rum har ett stort fönster men på grund av höga träd utanför så är det inte ett särskilt ljust rum. Därför kändes det som ett bra sätt att behålla en hel del ljus och värme i rummets inredning med vita möbler. Väggarna är ljusa och golvet är av vackert ekträ. Vi hittade en förträfflig sida med både klassiskt stilrena möbler och kul detaljer som var perfekt för mor och dotter att börja drömma utifrån. Butiken heter Bra Innemöbler och de tillhandahåller bra märken både vad det gäller miljövänlighet och den egna plånboken. De möbler vi enats om som en grundstomme för rummet är alla av märket Torkelson och består av byrå, sängbord, skrivbord, spegel och tavelhylla. En stor rund matta...

Läs mer →


Ta i trä

(Ulrika Westman)

Inlägg skrivet i samarbete med Cederträ Hur härligt har inte höstvädret varit de senaste dagarna? ! Passade häromdagen på att besöka en kompis som jag inte sett på länge. Eftersom jag bestämmer mina egna arbetstider så tyckte vi att det vore kul att träffas dagtid så att vi även kunde njuta av det fina vädret. Var så taggad på att träffa väninnan igen då så mycket hänt i hennes liv. Hon och hennes man har byggt en villa ute vid havet och dessutom fått en sladdis, hade varken sett huset eller babyn. Det var verkligen en perfekt dag att njuta av utsikten från deras tomt. Medan vi var ute sov lillen så gott i sin vagn och vi kunde vandra runt och titta på de smarta och eleganta detaljerna de valt till sitt hus. Det jag blev mest imponerad av hos deras nybygge, var nog det läckra sätt som de kombinerat färger och material. Tomten består till stor del av hällar och natursten som den vita huskroppen stilfullt placerats på. Spaljéer, räcken och andra detaljer var gjorda i stål och vackert cederträ. Visst har jag sett cederträ användas förut, men träsortens intagande och praktiska egenskaper blev verkligen synliggjorda för mig under besöket. Cederträ åldras vackert och är närmast underhållsfritt, vilket förstås är positivt. När jag fått njuta av bebisen en stund och vände hemåt så fanns, förutom en liten fläck av kräks på tröjan, ett nyväckt intresse för att testa lite nya träsorter inför kommande projekt hemmavid. Hittade en bra hemsida fylld med inspiration, idéer och ett rikt sortiment hos www. cedertra. se. Helt klart värt ett besök för alla er som vill bredda er kunskap om vad som faktiskt finns på marknaden och vilka möjligheter det ger att skapa nya vackra, praktiska och miljövänliga byggnationer.

Läs mer →


Önskebrunn

(Ulrika Westman)

Inlägg skrivet i samarbete med Norra Dals Brunnsborrning Här i Sverige är rent klart vatten en självklarhet som ska finnas i närmsta kran. Men alla har förstås inte möjlighet att koppla in sig på kommunens ledningar och själva tanken med ett fritidshus ute i vildmarken är förstås att man ska kunna åka dit för att njuta av ostörd natur. När jag var liten byggde mina föräldrar en stuga dit vi kunnat åka genom åren för att finna lugnet. Men häromåret visade det sig att familjen vuxit så pass att den brunn som min pappa grävde på 70-talet inte längre kunde försörja oss alla med vatten när vi samlades till midsommarfirande och påsk. För än om vi söker stillheten som finns ute i de jämtländska skogarna så är vi inte redo att avstå de fördelar som finns i vår vardag, som att kunna vrida på en kran inomhus för att ha vatten. Som sagt det fyrtio år gamla brunnet sinade när vi barn med respektive och alla barnbarn kom på besök och det bestämdes att det behövdes grävas djupare. Så en helg avsattes för att detta skulle ordnas i början av sommaren när tjälen gått ur marken. Min man hade turen att komma över en pump som hade kapacitet att tömma brunnen på det ständigt tillflödande vattnet medan han och min bror turades om att gräva. Det var en slitsam helg för grävarna med tungt arbete i ett knepigt utrymme. Båda var fysiskt medtagna länge efteråt, men resultatet blev suveränt med ännu en cementring tillagd till brunnens djup. Med tanke på vad familjens brunnsgrävare vet idag så skulle vi med största sannolikhet anlita en firma som erbjuder en helhetslösning för vattenförsörjningen för att tryggt och säkert få det hela gjort. Men det är förstås alltid lätt att vara efterklok.

Läs mer →


Varje sekund är dyrbar

(Ulrika Westman)

Inlägg skrivet i samarbete med Fogspecialisten Häromdagen blev det någon slags kortslutning i vår rätt så ålderstigna spis. Bänkbelysning och annat slocknade och det visade sig att en propp hade gått. Ner i källaren och byta propp, upp till köket igen och vi möttes av en spis som betedde sig mycket märkligt och det började lukta rätt så kemiskt och som varm elektronik. Helt klart dofter som sätter igång de inre varningssignalerna, så spisen togs snabbt fram och kontakten drogs ur. Detta hände på kvällen och den otäcka elektronikdoften låg kvar än fast vi vädrade. Det kändes inte bra att gå och lägga sig när man börjar fantisera om gnistor som kan ha spridit sig via ledningar i villan. Somnade ändå till sist med tanken på att vi har flera väl fungerande brandvarnare. Man måste verkligen komma ihåg att en brand inte stannar där den startat. Med gnistor och värme kan eld vandra via ledningar, rör och bärande konstruktioner och uppstå långt från sitt ursprung. Allt fler fastighetsägare och hyresvärdar satsar nu på olika typer av brandskydd, där brandskyddsmålning visat sig vara en mycket effektiv metod. Denna typ av färg finns för alla möjliga underlag och fungerar i huvudsak genom att expandera vid högre temperaturer och därmed bilda ett isolerande skikt. Om du, precis som jag, inte gillar att gå och lägga dig efter något elektroniskt missöde eller liknande i hemmet och vill kunna känna dig mer trygg där du bor så kontakta ett kunnigt företag inom brandskyddsmålning. För med rätt färg skapar man tid för åtgärder, något som varje fastighetsägare och hyresvärd vinner på.

Läs mer →


Tryggt med truck

(Ulrika Westman)

Inlägg skrivet i samarbete med Borås Truckservice AB När jag startade webbutiken Salito så kom det en del frågor från bekanta om hur jag skulle få plats med butikens lager i företagets små utrymmen? Det har aldrig varit något problem. Det går att ha tusentals pärlor och mängder med pennor och pyssel på mycket liten yta. När det kommer in en order till butiken så behöver jag oftast bara skjuta iväg mig med kontorsstolen från skrivbordet och rulla runt mellan hyllorna för att plocka samman en beställning. Så det är en tämligen lätthanterlig samordning av varuleveranser här hos Salito. Nämen, nu glömmer jag visst bort incidenten som inträffade häromveckan. Ett av stolens hjul lossnade och gick sönder under “godshantering” och teknisk kunnig personal fick tillkallas (dottern hämtade ett hjul från en kontorsstol som inte längre används). Hur som helst så åker jag ibland för att hämta varor till butiken hos olika transportföretag och blir då alltid lika imponerad över den skicklighet som truckar och lyftanordningar manövreras med. Medan jag väntar på mitt paket brukar jag titta på hur de tunga maskinernas förare snabbt sköter logistiken inne i de stora godsterminalerna med en otrolig smidighet. Här skulle ett tappat hjul innebära en katastrof.. . tur att jag endast kör runt på Salitos lagergolv med en stol. Truckförare är en efterfrågad yrkesgrupp idag och då vill de som anställer att föraren ska ha genomgått en truckutbildning och kan visa upp ett utbildningsintyg. På så sätt vet arbetsgivaren att föraren är uppdaterad vad det gäller effektivitet och säker truckkörning. Här hittar du utbildningen som ökar dina utvecklingsmöjligheter på arbetsplatsen med rätt teoretiska och praktiska kunskaper som bidrar till vinnande resultat och en trygg arbetsmiljö. Förutom ett tappat stolshjul så är arbetsmiljön hos Salito god, något som är enkelt att säga som egenföretagare. Hoppas...

Läs mer →


Senaste artiklarna

Bra inne med regn ute

Ta i trä

Önskebrunn

Varje sekund är dyrbar

Tryggt med truck

Fina detaljer från förr

Kategorier