Meny
Kundvagn

Bra inne med regn ute

(Ulrika Westman)

Inlägg skrivet i samarbete me Bra Innemöbler

Under höstlovet har äldsta dottern börjat fundera på hur hon skulle vilja förnya sitt rum. Dottern är vanligtvis så upptagen med skola, vänner och olika fritidsaktiviteter att hon endast landar tillfälligt i det egna rummet inför nästa aktivitet. Så när lovet kom, och regnet, så fick hon tid att spendera här hemma för annat än att sova eller plugga. Helt klart var det bra att vi inte planerat in något särskilt under lovet, för dottern behövde verkligen få tid till att bara slappa efter en intensiv höst.

Hon insåg plötsligt att hennes rum var inrett med lila som accentfärg, något som hon nu ansåg vara en kvarleva från hennes småbarnsliv och att hon nu skulle vilja ha en mer sofistikerad stil i ljusblå toner. Jag höll med men poängterade när dottern började söka på nätet efter den typ av inredning som hon önskade sig, att vi borde satsa på enhetligt stilrena möbler i vitt och att färgsätta med detaljer som är enklare att byta ut om hon tröttnar på den blå färgen. Dotterns rum har ett stort fönster men på grund av höga träd utanför så är det inte ett särskilt ljust rum. Därför kändes det som ett bra sätt att behålla en hel del ljus och värme i rummets inredning med vita möbler. Väggarna är ljusa och golvet är av vackert ekträ.

Vi hittade en förträfflig sida med både klassiskt stilrena möbler och kul detaljer som var perfekt för mor och dotter att börja drömma utifrån. Butiken heter Bra Innemöbler och de tillhandahåller bra märken både vad det gäller miljövänlighet och den egna plånboken. De möbler vi enats om som en grundstomme för rummet är alla av märket Torkelson och består av byrå, sängbord, skrivbord, spegel och tavelhylla.

En stor rund matta i den valda accentfärgen ger en samlande form till möblemanget. Mattan är dessutom av ett mycket tåligt material som passar bra i ett tonårsrum där man ibland hittar gräsiga fotbollsskor på golvet… Är det något som är populärt i vårt hushåll så är det sittsäckar från Fatboy så det var en självklarhet på önskelistan enligt dottern. Vi blev glatt överraskade att se vilket brett och kul sortiment det sistnämnda märket har nuförtiden och valde deras lampor och kuddar också. Såg till att välja detaljer med lite olika struktur och yta för att göra inredningen mer spännande. Fortsätter regnet så blir vi nog klar med uppsnyggningen av dotterns rum under lovet.


← Äldre inlägg


Comments

Lämna en kommentar