Meny
Kundvagn

Hoppa hopprep med stövlar

(Ulrika Westman)

Förra veckan började dottern med kompis att ladda inför skolstarten genom att sitta och bläddra i sina mappar som de haft med sig sedan förskolan. Nu går de på högstadiet och fnissar åt de självporträtt och arbeten de samlat hittills under sin skolgång.


En av mina favoriter i mappen är svaren som vår dotter gett som 4½ åring. På förskolan har de suttit ner med varje barn och ställt några frågor som:


Vad är du bra på?

-Att dammsuga


Vad är pappa bra på?

-Att hoppa hopprep med stövlar


Vad är mamma bra på?

-Att laga mat och att kramas


Dammsuga är dottern helt klart bra på, men intresset har svalnat


Kul att minnas familjens pappa när han en regnig, lerig höstdag skulle visa dottern hur man hoppar hopprep. Med ett rep fastknutet i bilens dragkrok, och jag som skötte snurrandet, så hoppade han med sina tunga stövlar så att det skvätte runt omkring. Dotterns svar är så talande för hur hennes pappa är. Han vill ge henne kunskap som redskap för allt möjligt i livet.


Idag lagar dottern hellre familjens middag än låter mig få tillgång till spisen. Helt klart en utveckling i rätt riktning. Matlagning har aldrig varit min grej.


Bäst av allt - Min fyraåring tyckte jag var bra på att kramas


Vill man börja hoppa hopprep smidigare än vår familj gjorde så skippa lervälling, storstövlar och tunga rep. I butiken är hopprep till kampanjpris just nu

Blått hopprep med kul trähandtag. Längd: ca 2 m

Far och dotter västkusten sommaren 2017


← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar