Meny
Kundvagn

Kod är poesi

(Ulrika Westman)

Ibland är det tur att man inte vet hur mycket arbete det kommer att krävas för att ändra något. När jag startade webbutiken Salito häromåret så saknade jag helt kunskap om bygget av en hemsida och valde därför en plattform som erbjöd all hjälp man behöver med affärslösningar, design och administration. Men detta webbhotell hade allt svårare att hänga med och erbjuda alla nya e-handelslösningar som finns. Dessutom kunde jag inte påverka butikens design, vilket kändes trist. Så under våren började jag söka nya lösningar för min butik.


Fastnade för möjligheten att själv bygga alltsammans genom att hyra serverplats skaffa Wordpress och koppla till deras affärslösning Woocommerce. Visade sig att mitt gamla system inte kunde flyttas med några enkla filöverföringar och istället blev detta ett tidskrävande arbete.


Försöka få server, affärssystem och design att samarbete var helt klart inte min grej. “Kod är poesi” står det på en av dessa sidor som jag jobbade med och det borde ha fungerat som en varningstext för mig.


Som e-handlare kan man förstås inte ha en hemsida som inte fungerar, så en “pop-up butik” öppnades hos Tictail. En helt suverän och gratis lösning för en tillfällig butik. Men problemet med min “riktiga” butik kvarstod. -Skulle det nya systemet någonsin bli enkelt för mig att sköta?


Så hittade jag den gyllene medelvägen - PandaCommerce. Här är man inte fast i ett låst system, samtidigt som man slipper jobbet med servrar, perfekt för Salito.


En hel del återstår att fixa, men idag 12/8 nyöppnas salito.se


Välkommen till butiken/ Ulrika


P.S. Fler betallösningar kommer läggas till de närmaste dagarna


Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar