Meny
Kundvagn

Mumsiga mumier till halloween

(Ulrika Westman)

Inlägg i samarbete med sockerpasta.nu

Än är det ett tag kvar till halloween, alltså perfekt tid att börja planera ett läskigt party.

Vilket kalas man än ordnar så är cake pops något som alltid ger feststämning och kan anpassas till olika teman. Vet du inte vad cake pops är? Tänk dig en godisklubba fast med en smaskig kaka på en pinne istället.

Så här gör du för att tillreda ca 30 st cake pops.:

  • Använd 500 gr mjuk kaka eller muffins som smulas i en bunke.
  • Tillsätt 150 gr färskost (ex. Philadelphia) och blanda samman med den finfördelade kakan till en smidig deg.
  • Rulla 3 cm stora bollar och lägg dessa på ett fat
  • Låt bollarna vila i kylskåpet medan du smälter 300 gr blockchoklad
  • Nu behöver du cakepops pinnar. Ta en pinne, doppa ena änden i choklad och stick in i en boll. Vänta lite så att chokladen hinner stelna och fästa pinnen.
  • Dags att doppa varje cake pops i den smälta chokladen och dekorera med strössel
  • Placera de färdiga cake popsen i ett praktiskt serveringsställ och låt stelna i kylen.

Det här är ett grundrecept och man kan testa olika smaksättningar på kaka, den krämiga ingrediensen som binder samman degen och dekorationen. Bollformen är förstås den enklaste att utgå från, men det finns mängder av kul redskap för att skapa de mest fantasifulla godsakerna.

Till halloweenpartyt kan runda cake pops bli pumpor, mumiehuvuden och dödskallar. För att skapa pumpor och dödskallar så tillreder man degen, men istället för smält choklad så täcks bollarna med sockerpasta i orange eller vitt. Garnera med svart karamellfärg och färgat socker. Till mumiehuvuden är det grundreceptet med vit blockchoklad som används. Dekorera med glasyr och strössel


En god halloween till alla!


← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar