Meny
Kundvagn

Skapa en Disney-jul

(Ulrika Westman)

Längtar du efter en riktig Disney-jul? Jul och Disney är rätt så tätt förknippade med varandra då många av oss är uppvuxna med det traditionsenliga TV-tittandet klockan tre på eftermiddagen varje julafton. I en av filmsekvenserna klär Musse Pigg granen, ni vet när Pluto hittar Piff och Puff boendes i julträdet. Det varma ljuset i den filmen är verkligen “juligt”. Ja, jag vet att alltsammans är animerat, men det är den belysningen jag vill ha på julafton.

Sökte runt på nätet med sökord som Disney, Christmas, stockings, tree och liknande och det blev verkligen ett eldorado av överfyllda julgranar, gigantiska julgranar och superglittriga julgranar som presenterades i sökresultaten. I ett inredningsreportage hade man till och med placerat speglar bakom granen för att förstärka glitterintrycket. Verkar vara så att en disneyjul är synonymt med en jul med extra allt, fler ljusslingor, julstrumpor och glittrande föremål ska skapa atmosfären, men som så ofta gäller “less is more”.

JISSES! Vart är granen?

Hos Salito tänkte vi skapa detaljerna som ska ge Disney-känslan med noga utvalda lampor i julbelysningen och julpyssla med butikens olika disneyprylar. Med de stora pärlorna med disneyprinsessor och Musse Pigg som motiv har man en inspirerande början till girlanger till granen. Mellan de stora pärlorna fylls slingan med passande pärlor från butikens sortiment. Här kan man välja mellan traditionella träpärlor i olika former, glittriga stardustpärlor eller godisliknande randiga pärlor.

Tårtdekorationen med Kajsa Anka kan ett gulligt band fästas i och hängas upp i granen.

En pedagogisk julklapp till de små är mosaikpysslet med Snövit som motiv. Perfekt att träna siffror, färg och finmotorik.

Den här bilden är favoriten bland sökresultaten på Google för en disney-jul

Ha det bra i julpysslandet/ Ulrika hos Salito


← Äldre inlägg Nyare inlägg →


Comments

Lämna en kommentar